OK vraagt in principe om de minimale gegevens die nodig zijn om te doen wat jij kiest te doen met je OK-app. Zo vragen we bijvoorbeeld bij de activatie alleen om je mobiele nummer en je e-mailadres zodat we je kunnen bereiken, maar niet om je naam of je adres. Die zijn nog niet nodig. Die zijn pas nodig als je besluit een betaalrekening te koppelen aan je OK-app.
Als we eenmaal een persoonsgegeven van je hebben gekregen, dan bewaren we het voor je, zodat je het kunt hergebruiken in je OK-app tijdens je interacties of transacties met organisaties die OK accepteren.

[ Meer over hoe je je persoonlijke gegevens kan wijzigen ]

Jij beslist wie je welk(e) gegeven(s) geeft, en waarvoor
Een organisatie die OK accepteert, kan tijdens sommige interacties of transacties jou via je OK-app vragen om bepaalde gegevens te delen. Denk bijvoorbeeld aan een afleveradres bij een bestelling.
Alle gegevens die een organisatie vraagt zijn duidelijk zichtbaar in het OK-verzoek dat je ontvangt in je OK-app. De gevraagde gegevens worden echter pas aan de vragende organisatie verstrekt, nadat jij daarvoor expliciet een 'OK' hebt gegeven en deze desgewenst hebt bevestigd met je persoonlijk OK-code.

Toestemmingen
De OK-app maakt gebruik van functies van je mobiele telefoon. Denk hierbij aan berichtgeving, locatie, camera, e.d. Hiervoor moet je als gebruiker toestemming geven en dit is nodig om je OK-app op jouw mobiele telefoon optimaal te laten werken.

[ Meer over je toestemmingen en verleende rechten aan de OK-app ]