De OK-app maakt gebruik van functies van je mobiele telefoon. Denk hierbij aan berichtgeving, locatie, camera, e.d. Hiervoor moet je als gebruiker toestemming geven en dit is nodig om je OK-app op jouw mobiele telefoon optimaal te laten werken.

Hier geldt dat we niet meer vragen dan nodig is voor de optimale werking van je OK-app, maar voor Android en iOS werkt dit verschillend:

• Bij Android worden alle toestemmingen in één keer gevraagd als jij de OK-app wilt installeren vanuit Google Play. En dit is een hele lijst. Het kan hierbij overkomen alsof wij als OK ook al deze gegevens krijgen, maar dat is niet zo. De meeste van de toestemmingen zijn namelijk alleen op je mobiele telefoon nodig voor optimale werking van je OK-app. Een voorbeeld hiervan is toegang tot WiFi netwerken, zodat je je OK-app kunt gebruiken als er WiFi is.
  • Bij iOS wordt een specifieke toestemming gevraagd bij de eerste keer dat je iets wilt doen met je OK-app waarvoor die toestemming nodig is. Denk bijvoorbeeld aan toegang tot je camera bij de eerste keer dat je een QR-code scant met je OK-app.

Persoonlijke gegevens
Toestemmingen die leiden tot gegevens die OK heeft, zijn:

• Berichtgeving: om OK-verzoeken naar je OK-app te kunnen sturen.
     [ Meer over Berichtgeving ]
  • Locatie: voor extra beveiliging en om je te kunnen attenderen op locaties waar OK Betalen wordt geaccepteerd.
  • Contacten: om iets te kunnen sturen naar het door jou geselecteerde contact uit je adresboek.

[ Meer over je persoonsgegevens in de OK-app ]