Een pas voeg je toe door in de OK-app op het plus-icoon te klikken bij de sectie 'Pasjes'. Kies vervolgens uit de lijst die verschijnt, de uitgever van de desbetreffende pas/kaart.

Vervolgens maak je een foto van de voorzijde en de achterzijde van je pas. Zorg dat de pas binnen het frame past. De grootte en positie is later nog aan te passen.

Klik op 'Bewaar' om de pas op te slaan, dit kan even duren omdat we de foto’s versleuteld opslaan.
Foto's kunnen naderhand altijd opnieuw gemaakt of gewijzigd worden.

Als we een streepjescode verwachten, detecteren we deze automatisch en zal de foto veranderen in een grote barcode op de voorkant van je pas. Net zoals bij een betaalaccount in je OK-app. Mochten we geen barcode vinden dan krijg je hier een melding van. Deze kun je wegklikken.

Mocht je pas er niet tussen staan; zie artikel [ Mijn pas staat er niet bij ].