De OK-app is een slimme portemonnee die online en offline afrekenen gemakkelijker maakt. In je portemonnee zit namelijk veel meer dan alleen je betaalpas. Bijvoorbeeld ook klantenkaarten en andere soorten pasjes. Met de OK-app kan je dus ook meer dan alleen betalen. Het enige dat je hierbij nodig hebt, is je 5-cijferige OK-code en je mobiel. Dus geen random reader, e-dentifier of inlognaam en wachtwoord.

Wel heb je nog steeds je Mobiel Bankieren App van je bank nodig, want de OK-app is hier geen vervanger van. Daarin vind je nog steeds andere financiële diensten van je bank, naast overschrijven.