Aan de OK-app koppel je verschillende betaalrekeningen en klantenkaarten, alsmede je persoons- en adresgegevens voor online aankopen. Daarbij kan je zowel offline als online met de app betalen. Maar ook tickets, loten en spaar- en kortingskaarten kunnen in jouw OK-app gezet worden.

Offline
Wanneer je in de winkel betaalt met OK, selecteer je een betaalrekening in je app. In je scherm zie je een barcode die  je aan de kassa laat scannen. Vervolgens geef je ‘OK’ op het OK-verzoek dat op je mobiel verschijnt. Dit bevestig je met je zelfgekozen 5-cijferige OK-code en dan is de transactie voltooid. Daarbij worden eventuele kortingen en spaarpunten automatisch verwerkt. Ook is de bon direct beschikbaar in de OK-app en kan vanuit de app per mail ontvangen worden.

[ Meer over bonnen per e-mail ontvangen ]

Online
Bij online aankopen op je mobiel kan je direct vanuit de productpagina of je winkelmandje voor de optie ‘Koop met OK’ kiezen. De OK-app wordt automatisch geopend. Bij online aankopen vanaf je tablet of computer verschijnt er een QR-code op het beeldscherm, die je scant met de OK-app op je mobiel.

In beide gevallen kies je het juiste bezorgadres en klik je op ‘OK’ om de transactie te voltooien. Je hoeft dus geen extra gegevens in te vullen, geen account meer aan te maken of in te loggen om een online aankoop te doen. Alle gegevens zitten immers al in je app en worden pas na je ‘OK’ aan de retailer gegeven. Eventuele kortingen en spaarpunten worden direct verwerkt en ook nu kan je de bon terugvinden in de OK-app.

[ Meer over wat je allemaal aan je OK-app kan koppelen ]