Betalen met OK in supermarkten en winkels

1. Open je OK-app en kies de gewenste betaalrekening.
  2. Laat de barcode van de betaalrekening scannen aan de kassa. Je ontvangt vervolgens een OK-verzoek.
  3. In het OK-verzoek zie je precies waar je 'OK' voor wordt gevraagd. Inclusief eventuele kortingen en/of punten. Klik op 'OK' voor bevestiging.
  4. Daarna wordt om je OK-code gevraagd, tenminste als het bedrag hoger ligt dan wat je hier zelf voor hebt ingesteld.
  5. Na het invoeren van je OK-code op je eigen mobiel is de transactie voltooid. Druk op 'Gereed'.

Betalen met OK in webshops of apps

1. Na het vullen van je boodschappenmandje klik je op ‘Koop met OK’.
  2. Er komt een melding met de vraag of je de OK -app wilt openen (op je mobiel), of je ziet een OK QR-code (op een desktop/tablet). Klik op ‘Open’ of scan de QR code met je OK-app.
  3. Vervolgens selecteer je de juiste betaalrekening en druk je op 'Verder'. Je ontvangt dan een OK-verzoek.
  4. In het OK-verzoek zie je precies waar je 'OK' voor wordt gevraagd. Inclusief welke data er wordt gedeeld en eventuele kortingen en/of punten die je ontvangt. Selecteer hier je afleveradres. Druk op 'OK' voor bevestiging.
  5. Daarna wordt er om je OK-code gevraagd, tenminste als het bedrag hoger ligt dan wat je hier zelf voor hebt ingesteld.
  6. Na het invoeren van je OK-code op je eigen mobiel is de transactie voltooid. Druk op Gereed.