Betalen met OK is net zo veilig als betalen via PIN, iDEAL of bankieren-apps!

Ten eerste is de OK-app alleen bruikbaar op jouw mobiel, dus de toegangscode of vingerafdruk op je smartphone zorgt voor de eerste beveiliging.

Ten tweede is je OK-app gekoppeld aan je gegevens die veilig zijn opgeslagen in je OK-account. Tenslotte moet je OK-verzoeken (transacties) bevestigen met je zelfgekozen, 5-cijferige OK-code. Je bepaalt zelf welke gegevens je verschaft aan bijvoorbeeld een winkel of webshop.

Daarbij is het koppelen van betaalaccounts aan OK veilig, omdat OK geen enkel gegeven van je betaalaccount opslaat in je OK-app op je mobiel. Elk gekoppeld betaalaccount wordt in je OK-app een barcode, waar niemand anders iets mee kan.
Een betaling kan dus alléén gestart worden met jouw OK-app op jouw mobiel, en kan alléén bevestigd worden met jouw OK-code, ingevoerd in jouw OK-app op jouw mobiel.