Om te  betalen met OK moet je een betaalaccount koppelen aan je OK-app.  Je kunt meerdere betaalaccounts koppelen, van zowel banken als creditcards.
[ Meer over koppelen van betaalaccounts ]

Betalen met OK is vervolgens heel eenvoudig en het kan in supermarkten, winkels, webshops, en zelfs vanaf advertenties, reclameborden, posters of producten. Overal dus.

Betalen met OK in supermarkten en winkels

1. Open je OK-app en kies  het gewenste betaalaccount.
  2. Laat de barcode van het betaalaccount scannen aan de kassa. Je ontvangt vervolgens een OK-verzoek voor de betaling, in je eigen OK-app.
  3. In het OK-verzoek zie je precies waar je 'OK' voor wordt gevraagd. Inclusief eventuele kortingen en/of punten. Klik op 'OK' voor bevestiging.
  4. Daarna wordt om je OK-code gevraagd, tenminste als het bedrag hoger ligt dan wat je hier zelf voor hebt ingesteld. [ Meer over 'geen OK-code invoeren onder een bepaald bedrag' ]
  5. Na het invoeren van je OK-code op je eigen mobiel is de transactie voltooid. Je hebt betaald en kunt verder! Druk op 'Gereed'.

Betalen met OK in webshops of apps

1. Na het vullen van je boodschappenmandje klik je op ‘Betaal met OK’.
  2. Er komt een melding met de vraag of je de OK -app wilt openen (op je mobiel), of je ziet een OK QR-code (op een desktop/tablet). Klik op ‘Open’ of scan de QR code met je OK-app.
  3. Vervolgens selecter je in je OK-app het betaalaccount waarmee je wilt betalen en druk je op Verder. Je ontvangt dan een OK-verzoek.
  4. In het OK-verzoek zie je precies waar je 'OK' voor wordt gevraagd. Inclusief welke data wordt gedeeld en eventuele kortingen en/of punten die je ontvangt. Selecteer hier je afleveradres. Druk op 'OK' voor bevestiging. Of niet.
  5. Daarna word om je OK-code gevraagd, tenminste als het bedrag hoger ligt dan wat je hier zelf voor hebt ingesteld. [ Meer over 'geen OK-code invoeren onder een bepaald bedrag' ]
  6. Na het invoeren van je OK-code op je eigen mobiel is de transactie voltooid. Je hebt betaald en kunt verder! Druk op Gereed.

Kopen vanaf advertenties, reclameborden, posters of producten

1. Open je OK-app en scan de OK QR-code in een advertentie, reclamebord, poster, folder of een barcode van een product. OK QR-codes herken je aan het OK-logo en de zwarte rand eromheen. Let op! Niet alle barcodes zijn gekoppeld aan OK.
  2. Controleer het product, kies het gewenste aantal en druk op Verder.
  3. Selecteer nu het betaalaccount waarmee je wilt betalen en druk op 'Verder'. Je ontvangt dan een OK-verzoek.
  4. In het OK-verzoek zie je precies waar je 'OK' voor wordt gevraagd. Inclusief welke data wordt gedeeld en eventuele kortingen en/of punten die je ontvangt. Selecteer hier je afleveradres. Druk op 'OK' voor bevestiging.
  5. Daarna wordt om je OK-code gevraagd, tenminste als het bedrag hoger ligt dan wat je hier zelf voor hebt ingesteld. [ Meer over 'geen OK-code invoeren onder een bepaald bedrag' ]
  6. Na het invoeren van je OK-code op je eigen mobiel is de transactie voltooid. Je hebt betaald en kunt verder! Druk op 'Gereed'.