Gefeliciteerd met je nieuwe mobiel!

LEES DIT ARTIKEL GOED VOORDAT JE OP JE NIEUWE MOBIEL DE OK-APP OPENT EN ACTIVEERT

Je kunt je OK-app ook gewoon overzetten naar je nieuwe mobiel via een backup van je oude mobiel, maar het volgende is wel even belangrijk om ook het OK-account van je oude mobiel netjes over te zetten.

Als je een backup installeert op je nieuwe mobiel detecteert de OK-app dat en zie je een melding 'Er is iets gewijzigd'. In principe kun je deze wijziging bevestigen door je OK-app opnieuw te activeren en het bestaande OK-account dat tijdens activatie wordt gevonden over te zetten naar de OK-app op je nieuwe mobiel. Daarmee is ook gelijk de OK-app op je oude mobiel gedeactiveerd.

[ Meer over Bestaand account terugzetten ]

Dit gaat goed als je hetzelfde mobiele nummer gebruikt op je nieuwe mobiel. Met dezelfde SIM kaart of een nieuwe SIM kaart, dat maakt niet uit. Je OK-account is immers gekoppeld aan je mobiele nummer en dat is meegegaan naar je nieuwe mobiel.

Let op! Heb je een nieuw mobiel nummer?

Gebruik je een nieuw mobiel nummer en wil je toch je OK-account van je oude mobiel meenemen, dan kan dat. Activeer dan nog niet de OK-app op je nieuwe mobiel, maar WIJZIG EERST HET MOBIELE NUMMER IN JE OUDE OK-APP.

Dat doe je zo:

• Wijzig het mobiele nummer in de OK-app op je oude mobiel naar je nieuwe nummer. Dit kan onder Instellingen > Mobiel nummer.
  • Bevestig het nieuwe mobiele nummer via de verificatie-SMS. Let op, die komt dus binnen op je nieuwe mobiel.
  • Voer die verificatiecode nu in in de OK-app op je oude telefoon. Klaar.

Als je nu de OK-app activeert op je nieuwe telefoon met je nieuwe mobiele nummer zal er een bestaand OK-account bij het mobiele nummer worden gevonden. Dat kun je nu overzetten zoals beschreven.